En tvättstuga med sju bokningstider alla dagar i veckan

Tvättstugan ligger i källaren och har egen ingång, mitt emellan uppgångarna I och J. Här finns fyra tvättmaskiner, två torktumlare, en äldre maskin för mattvätt och en mangel. Det finns två stora torkrum också.

Bokning görs på tavla med tvättlås. Den som bokar tid disponerar de tre tvättmaskinerna i det stora tvättrummet samt ett av torkrummen (se information på väggen om vilket torkrum som gäller för den tid du bokat – och hur länge du får ha det). Tvättmaskinen i det inre rummet går ej att boka. Om du behöver tvätta en maskin och inte har bokat tid kan du alltså chansa på att den är ledig.

Med hela sju bokningstider per dag är det relativt lätt att få en tid att tvätta. För att det systemet ska fungera så smidigt som möjligt krävs att alla respekterar tiderna och reglerna. Det krävs också att alla tar ansvar för att hålla rent och fint. Vi har ingen städerska, den som använder tvättstugan städar efter sig.

Vid upptäckt av fel på en maskin: Ring det telefonnummer som finns anslaget i tvättstugan och häng upp skylten "Ej i funktion" på maskinen. Skriv på tavlan att du har anmält felet. Har du någon annan fråga: Kontakta den i styrelsen som ansvarar för tvättstugan.

Se tvättstugans regler nedanför bilden.

REGLER FÖR TVÄTTSTUGAN

- Har du bokat tid gäller den för de tre maskinerna i stora tvättrummet, den stora torktumlaren
samt anvisat torkrum.

- Är den fjärde maskinen ledig vid tvättidens start får du använda den också.

- Har du inte påbörjat din bokade tid inom 30 minuter får någon annan ta den.

- Tvättpåse måsta användas för bygel-BH

- Städa efter dig. Torka av maskinerna och kolla att tvättmedelsfacken är tömda ordentligt, ta bort luddet ur tumlarna. Sopa och våttorka golven.

- Ta hand om din tvätt, låt den inte ligga kvar i dagar. Kvarglömd tvätt skänks till loppis eller slängs.

- Man får endast tvätta under bokningstiderna (ej natt eller tidig morgon)