Kort om Omberg III

Bostadsrättsföreningen HSB brf Omberg 3 är ett privatbostadsföretag som har till syfte att upplåta bostadsrätter åt sina medlemmar. Föreningen äger fastigheten 18:3 i Bagaregården, adress Storkgatan 6.
Org-nr: 757200-9335
Byggnadsår: 1926
Registreringsår: 1927

Adress till föreningen är:
Styrelsen Brf Omberg III
Storkgatan 6 M
416 69 Göteborg

MÅL OCH VISIONER
Föreningen strävar efter att ge medlemmarna ett så trivsamt, säkert och prisvärt boende som möjligt. Föreningen vill öka de boendes engagemang och deltagande för god boende och trivsel. Vi står bakom HSB:s värdegrund ETHOS och arbetar för att det ska genomsyra allt vi gör i föreningen. ETHOS står för Engagemang, Trygghet, Hållbarhet, Omtanke och Samverkan.

DET GODA BOENDET
Föreningen arbetar för att skapa en trevlig utemiljö där det är trivsamt för de boende att träffas och umgås. Genom regelbundna renoveringar och underhåll ser vi även till att fastigheten och dess omgivningar hålls välskötta. Sammantaget bidrar detta till den goda boendemiljö vi eftersträvar.

FASTIGHETEN
Fastigheten är byggd som ett slutet ”kvarter” med en innergård i mitten och två portar. Det finns 15 trappuppgångar (Storkgatan 6A – O) med totalt 86 lägenheter. I fastigheten finns också 2 lokaler på sammanlagt 28,3 kvm samt ett antal föreningslokaler, övernattningslägenhet och barnvagnsrum. Den totala lägenhetsytan är 4 517,1 kvm.

Föreningens 86 bostäder fördelar sig enligt följande:

2st 1 r o pentry
53st 1 r o k
19st 2 r o k
10st 3 r o k
2st 4 r o k

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Det finns en rymlig tvättstuga med fyra tvättmaskiner, två torktumlare, en mattvätt, en mangel och två stora torkrum. Det finns en gästlägenhet och ett övernattningsrum att hyra samt ”puben” som är en samlingslokal. Det finns också ett kontor som används som styrelserum samt ett barnvagnsrum.

UTEMILJÖ
Den stora gården är delvis belagd med kullerstenar. I mitten finns rabatter, gräsmatta och en liten lekplats med sandlåda och en fast bänk och bord. Under sommarhalvåret finns ett antal sittgrupper med bord och stolar utställda runt gården och även gemensamma grillar.

AKTIVITETER
Under året finns ett antal återkommande tillfällen att träffas, både för att lära känna varandra och för att jobba för föreningens bästa. Vi har städdagar på gården två gånger om året, gårdsfester, julgransresning med fika och glögg, mm.

GEMENSAMT ARBETE
Vi har bestämt att hålla nere kostnader genom att göra en del arbeten själva. Det finns en underhållsgrupp som gemensamt utför diverse uppgifter - här finns alltid behov av fler händer, fötter och hjärnor. De boende städar också trappen själva, vilket innebär att varje lägenhet ansvarar för att städa sin egen trappuppgång 2 eller 3 gånger om året. Detta är obligatoriskt.